Salih Tavur
HASTANE YÖNETİMİ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
BAŞHEKİM
Başhekim, kurumun tıbbi, hemşirelik, idari ve eğitim hizmetlerinin görevlilerce en iyi biçimde yürütülmesini sağlar. Kurumun verimli olarak çalıştırılması ve hizmetlerin kalitesini düşürmeden ekonomi sağlanması ile hizmeti olabilecek en üst düzeye çıkarmak için gerekli önlemleri almak başhekimin görev, yetki ve sorumluluklarındandır.
Başhekim, kurumun tüm personelinin görev ve hizmetleriyle ilgili durumlarda, doğrudan doğruya amiridir.
Yasa, tüzük, yönetmelik, kararname, resmi emirler hükümlerine uymak ve uyulmasını sağlamak da başhekimin sorumlulukları arasındadır.
İDARİ VE MALİ İŞLER MÜDÜRÜ
Hastane müdürü, kurumun idari, mali ve teknik hizmetlerini yasa, tüzük, yönetmelik ve emirler uyarınca yürütmekle yükümlü ve yetkilidir. Kurumun en verimli biçimde çalışmasını sağlamak üzere her türlü gereksinimlerin zamanında saptanması ve sağlanması hastane müdürünün sorumlulukları arsındadır.
SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRÜ
Doğrudan başhekime karşı sorumlu olan başhemşire , kendisine bağlı diğer hizmet, birim amir ve sorumlularının birinci derecede amiridir.
Başhemşire, sağlık kurumunda hemşirelik bakımının en üst düzeyde karşılanması için hemşirelik hizmetlerinin planlanması, örgütlenmesi, yönetilmesi, denetlenmesi, değerlendirilmesi ve koordine edilmesinden sorumlu bir hemşiredir.
Hemşirelik hizmetlerinin kalitesinden de sorumlu olan hemşirelik müdürü, hizmetlerin kalitesini sürekli geliştirmek için personeli sistemli denetlemek ve görev içi eğitim aracılığı ile sürekli geliştirmek sorumluluğunu taşır.